Dylan van Leeuwerden

The power of craft


Ik heb een bijzondere stoel gemaakt.
Deze stoel fungeert als een krachtig object dat ons uitnodigt om te reflecteren op de toenemende erosie van traditioneel vakmanschap als gevolg van technologische ontwikkelingen.
Door zijn esthetische kenmerken roept mijn stoel vragen op over de veranderende rol en waarde van ambachtelijke vaardigheden in een wereld waarin technologie steeds prominenter aanwezig is. Deze stoel nodigt ons uit om stil te staan bij de schoonheid en creativiteit die voortvloeit uit traditioneel vakmanschap. En om na te denken over de mogelijke uitdagingen die gepaard gaan met de opkomst van geavanceerde technologie.

Moderne technologie heeft veel impact op ambacht. Het biedt nieuwe perspectieven. Maar het zorgt ook voor waardering voor de relevantie van vakmanschap.De stoel, uit Europees eikenhout, is gecreëerd op authentieke wijze door de essentie van traditioneel vakmanschap. De verbindingen zijn op de traditionele manier gemaakt. De printplaten staan symbool voor de groeiende technologie. In een tijdperk waarin technologie domineert, fungeert deze stoel als een herinnering aan het belang van het behouden van traditionele vaardigheden.‘’Het is ontstellend duidelijk geworden dat onze technologie onze menselijkheid heeft overschreden.’’

-Albert Einstein

Dylan van Leeuwerden
@dylanvleeuwerden
dylanvleeuwerden@gmail.com‹ back to the graduates