Elize boer


MAND!

Ik ben een nuchtere ontwerper met een passie voor duurzaamheid en het hergebruiken van materialen. Mijn collectie Mand! is hier een goed voorbeeld van.  Geïnspireerd door de nomaden van deze wereld, heb ik een collectie gemaakt van kapotte rieten manden die gerepareerd zijn met de Japanse Boro techniek.


Met Mand! wil ik een statement maken over de overconsumptie in de Westerse wereld, en het hedendaagse reisgedrag. Door de stijgende prijzen in het openbaar vervoer en het wel of niet hebben van een eigen vervoermiddel reizen mensen per keer met zoveel mogelijk spullen.
Nomaden reizen permanent, en maken geen onderscheid qua bagage en bestemming.

Mijn collectie bestaat uit drie tassen die elk hun eigen unieke naam en functie hebben: Strijder, Kopstoot en Douchebag. Ze zijn gemaakt van hergebruikte rieten manden waardoor elke tas zijn eigen karakter heeft. Door het materiaalgebruik is elke tas uniek. Mijn ontwerpen hebben een bohemien en rustieke uitstraling die perfect past bij de filosofie achter deze collectie. Mand! is dus niet alleen een duurzame collectie, maar ook een statement en een ode aan de nomaden van deze wereld.

Elize Boer
@liezbiez
liezbiez@outlook.com


‹ back to the graduates