Emma Kuiper


Grow with me
Mijn afstudeerproject gaat een positieve verandering brengen in de wereld van chronisch zieke kinderen. De ambitie en het idee om medicijnverpakkingen te ontwikkelen voor kinderen is ontstaan door mijn eigen verleden. Vroeger heb ik zelf veel te maken gehad met medicijnen door mijn chronische ziekte, en schaamde ik me bij het innemen van medicatie. Door het kind zelf de medicijnverpakking te laten ontwerpen krijgt het een stukje regie in handen.

Het ziekenhuis bepaalt al zoveel voor een ziek kind. De behandeling, het ziek zijn en het emotioneel verwerken daarvan. Het kind moet voelen dat het zelf ook een rol heeft in het ziek zijn. Ik heb een
concept bedacht waar ik vroeger zelf veel aan zou hebben gehad. Een concept dat iets met emoties doet, leuk en uitnodigend is en tegelijk ook een ziekte dragelijker maakt in de vorm van een digitaal platform. In deze app kunnen kinderen hun medicijnverpakkingen samenstellen of zelf ontwerpen. Daarnaast is het mogelijk om afspraken in te plannen met het ziekenhuis. Emoties en gevoelens bijhouden in de vorm van een dagboek. Vroeger had ik zelf behoefte aan herkenning en contact. Daarom kun je in de app chatten of foto’s delen met (chronisch zieke) leeftijdsgenootjes.

Grow with me is kleurrijk en positief. Grow with me staat voor groei en ontwikkelingen in de jonge jaren van een chronisch ziek kind.
Emma Kuiper
@Emmakuiper_


‹ back to the graduates