Eva Bakker


Observeer de zeespiegel


Wie ben ik? Mijn naam is Eva Bakker en ik woon op het eiland Goeree Overflakkee. Op dit eiland ben je omringd door water en de deltawerken. Op Goeree Overflakkee is de herinnering aan de watersnoodramp van 1953 nog altijd dichtbij. De verhalen over de watersnood maken je bewust van de zeespiegel.
Wat maak ik? Niet heel Nederland is zich bewust van dat we onder de zeespiegel leven. Mijn liefde voor de zee en daarbij de belangstelling voor de zeespiegel is mijn drive voor mijn eindexamen project. Mijn doel is om ook een observatorium te maken waar je bewust wordt van de zeespiegel. het observatorium staat in het water waardoor het getij mee zal bewegen in het observatorium. Het observatorium staat naast de haringvlietdam omdat dit extra bewustwording met zich mee brengt en je de dam kan observeren. Mijn observatorium waarbij je de dam, getij en natuur kan observeren brengt hopelijk bewustwording met zich mee.

Waarom maak ik het? Het stukje cultuur en geschiedenis wat bij Nederland hoort moet niet vergeten worden. Met de stijgende zeespiegel is het belangrijk dat ons kleine kikkerlandje beschermt blijft tegen het water en dat we de vreselijke watersnoodramp niet opnieuw zullen beleven.Eva Bakker
eva_bakker2010@hotmail.com
@_eefs_eefs_‹ back to the graduates