Fleur Meijburg

Shaped by water


De maatschappij draait dag en nacht door. We nemen daardoor zelden de tijd om stil te staan bij onze gezondheid en ons welzijn. Maar door de afzondering tijdens de coronapandemie zijn we meer naar buiten gegaan en hebben we ons meer gefocust op onze fysieke en mentale gezondheid. Nu de coronapandemie achter ons ligt, komt het normale tempo weer terug. Ook de technologische ontwikkelingen gaan steeds sneller en beter, waardoor klachten zoals burn-out, stress en een hoge werkdruk toenemen en ons verhinderen om echt tot rust te komen.
Voor mij is het water mijn veilige plek. Het is de enige plek waar ik echt tot rust kom. Mijn hele familie houdt van varen en we zijn vaak op het water te vinden. Op het water staat de tijd even stil, kan ik de drukte ontvluchten en mijn hoofd leeg maken. Nieuwe inspiratie opdoen. Het geluid van de golven, de wind door mijn haar en de schittering van de zon op het water dragen bij aan dit gevoel.

Ik heb onderzocht wat de positieve effecten van water op onze gezondheid en welzijn zijn. Mijn doel is om mensen dichter bij het water te brengen, zodat ze kunnen onthaasten. Daarom heb ik ‘Shaped by Water’ ontwikkeld. Mensen die rust nodig hebben kunnen naar deze plek toegaan.  

Ik wil een gezondere omgeving creëren door mensen de gelegenheid te geven om hun zintuigen en emoties te laten prikkelen. Een omgeving waarin mensen kunnen genieten van de rust en sereniteit van het water.Fleur Meijburg
Fleur.meijburg@gmail.com

@fleurmeijburg_portfolio‹ back to the graduates