Frankie Den Heijer

Alsof infuuspalen kunnen praten

Vorig jaar rond deze tijd lag mijn vader voor een langere periode in het ziekenhuis. De patiëntenkamers in het ziekenhuis zijn ingericht voor een kort verblijf. Om de patiënt te genezen en dan vlug weer naar huis. De kamers stralen hierdoor geen comfort of gezelligheid uit. Het is immers geen hotel.


Wanneer je, zoals mijn vader, voor een langere periode in een patiëntenkamer ligt komen de muren op je af. Wat betekent een langer verblijf in een patiëntenkamer voor de mentale gezondheid van de patiënt?

Wat is - naast de eerste levensbehoeftes van de patiënt – een reden om uit bed te komen? Ik geloof in een gezonder herstel als de patiënt in een fijne omgeving verblijft. Door verwondering krijg je een goed gevoel, verlies je het gevoel van tijd. Het geeft je hoop. Kan ik de patiënt zich laten verwonderen in zijn kamer?


Met mijn speciale infuuspaal kan de patiënt zichzelf op verschillende manieren vermaken. De infuuspaal is een rollator, lamp, stoel en zorgt voor iets persoonlijks in elke ruimte waar de patiënt zijn paal mee naartoe neemt.Door middel van smart light kan de patiënt verschillende soorten lichtscènes maken. Wil de patiënt met de zonsopgang wakker worden? Dat kan, met de wake-up light. Wil de patiënt in de middag sportoefeningen doen? Dat kan, met opwekkende lichten. Wil de patiënt in de avond naar de sterrenhemel kijken? Dat kan, met een sterrenlicht show.

Alsof infuuspalen kunnen praten...Frankie den Heijer
@frankiedenheijer
feli98@live.nl
‹ back to the graduates