Gérard Minde


Connection

In de huidige maatschappij kiezen we snel voor online. Dat is niks voor mij, ik ben juist graag offline en neem daar dan ook de tijd voor. De tijd voor elkaar nemen is nodig, en heel belangrijk voor onze onderlinge relaties.

Ik ben dyslectisch en daarom vind ik de non-verbale communicatie erg belangrijk. Ik zou graag willen dat mensen dit beter onder de knie krijgen. Verbale communicatie leidt soms tot verwarring als iets anders geïnterpreteerd wordt dan de intentie was. Hoe breng ik mensen fysiek en non-verbaal bij elkaar en ontstaat er een balans?

Om daar een antwoord op te vinden ben ik met mensen in gesprek gegaan, en heb ik ze gevraagd om te participeren in mijn project. Zo wilde ik uitvinden wat voor hen een betekenisvolle relatie is en hoe zij non-verbaal communiceren. Daaruit bleek dat men vaak verkeerd communiceert doordat tijdens het contact de rust ontbrak. Ik dacht daarover na en besloot een ‘zit’ object te maken.


 

Met dit zit object kunnen we de balans in onze relaties weer terugvinden. Dat gebeurt omdat we de tijd nemen voor elkaar. Of we elkaar daar nou bij aankijken of juist niet. Samen de balans ervaren geeft rust, en verbinding.

Gérard Minde
@gfm.studio
g.minde@hotmail.nl


‹ back to the graduates