Jasper Schneider


De prijs van onbedachtzaamheid

In een wereld waar menselijke activiteiten voortdurend schade toebrengen aan het milieu, zijn we stukje bij beetje het kostbare contact met de natuur verloren. We willen niet nadenken wat de aarde nodig heeft. En zo wordt de kloof tussen de natuur en onszelf steeds maar groter. 

Mijn werk stelt een conflict voor, een strijd tussen de vernietigende kracht die we uitoefenen op onze diepe afhankelijkheid van de natuur. Dit beeld confronteert ons met deze realiteit en dwingt ons om na te denken over de fouten die we nu maken.     


Het doel van mijn werk is niet om schuldigen aan te wijzen, maar om een denkproces te activeren. Door dit conflict te visualiseren, door bewustzijn te creëren voor de kwetsbaarheid van onze planeet. Zo worden we herinnerd aan het feit dat we een schakel zijn in een complex ecosysteem, en dat onze acties een directe impact hebben op het voortbestaan van alles wat leeft op aarde. Ik wil dat dit stopt.


Laten we deze uitdaging aangaan. Laten we onze band met de natuur herstellen en verantwoordelijkheid nemen voor de keuzes die we maken. Alleen dan kunnen we een harmonieuze toekomst creëren waarin mens en natuur in balans zijn, en waar we de waarde van onze aarde ten volle kunnen waarderen.Jasper Schneider
@design.jcs
jasperschnei@gmail.com‹ back to the graduates