Kiki de Koning


Your favorite gym


Misschien ken je het wel, de eindeloze reeks smoesjes om niet naar de sportschool te gaan: ‘het is slecht weer, het is zo ver’ of ‘ik heb het te druk’. Maar wat is nou de echte oorzaak van deze drempel? Dat is vooral onzekerheid en ongemakkelijkheid. Een plek waar je je onzeker en ongemakkelijk voelt is een plek waar je niet graag nog een keer terugkomt. Maar waarom voel je je dan zo ongemakkelijk in de sportschool en vooral: hoe kunnen we dat oplossen?

Vooral voor beginnende sporters is de drempel van de sportschool (te) hoog. Bijna 30% van de sporters zegt zijn abonnement al na een jaar op en dat is zonde. Tijdens de coronacrisis hebben we namelijk gemerkt hoe belangrijk het is om fit te blijven en dat sportscholen tijdens de lockdown zeer werden gemist. In mijn project focus ik mij dus vooral op deze doelgroep. Hoe bezorg ik hun een positieve ervaring in de sportschool?

Deze lifestyle gym is zo ontworpen dat het de beginners een veilig gevoel geeft. Zo heb je geen direct oogcontact met de andere sporters, en heb je genoeg privacy. De natuurlijke omgeving heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand. De gym is ook voorzien van een café waar informatie wordt gegeven over apparatuur, work-out schema’s en voeding. Want de beste manier om je onzekerheid te overwinnen is om veel kennis te vergaren. Plezier in het sporten volgt dan vanzelf.


Kiki de Koning
kikideking@live.nl
@kiki.dekoning
‹ back to the graduates