Lana Shwani‘’Peeling off until I’m nude again’’


Mijn onderzoeksvraag is: hoe kan ik een collectie ontwerpen om de culturele achtergrond en persoonlijkheid van vrouwen in Nederland te weerspiegelen en tegelijkertijd hun individuele expressie te bevorderen?

Ik wil vrouwen inspireren en het gevoel geven dat zij hierin niet alleen staan. Met mijn collectie wil ik een statement maken en streef ik naar inclusiviteit en verbinding.

Ik heb een collectie bedacht, bestaande uit vijf unieke outfits. Het concept is dat één enkel model deze outfits laag over laag draagt, als een weergave van een boeiende metamorfose. Telkens wanneer de drager een kledingstuk verwijdert, ontstaat er een nieuw kledingstuk. De opeenvolging van deze transformaties heeft een diepere betekenis: het ultieme doel is dat het model zichzelf uiteindelijk zonder kleding presenteert.
Deze collectie belichaamt de kracht van zelfacceptatie en het streven naar authenticiteit. Met mijn ontwerpen wil ik statements maken. Deze intrigerende reis van verandering en zelfexpressie onthult ook mijn verhaal. Daarom is mode zo speciaal voor mij.
Lana Shwani
lanashwani22@hotmail.com
@lana_aaax


‹ back to the graduates