Luc Coppens

Alles in de fik


De ontwikkeling van een individu gaat met pieken en dalen. Die pieken en dalen kleven als onzichtbare bagage aan je identiteit. Dit geldt voor iedereen, maar komt in veel verschillende vormen voor.
Wat wilde jij vroeger worden toen je klein was? Mijn ontwikkeling in mijn examenjaar van de middelbare school kreeg een positief verrassende wending. Dit besef vormt de inspiratie voor mijn collectie. Mijn idee was altijd dat ik bij de brandweer zou gaan. Maar de spark die voor veel chaos en onzekerheid heeft gezorgd in mijn toekomst blijkt de beste keuze ooit: mode. Ik was me niet bewust van mijn passie voor mode. Maar achteraf zie ik dat die er altijd al was, subtiel verborgen in mijn identiteit.

Mijn collectie focust zich op de impact die onze persoonlijke ontwikkeling veroorzaakt. Het besef dat pijnpunten nodig zijn voor groei en het overwinnen van deze pijn versterkt het zelfvertrouwen in je latere leven. Dit besef was de basis voor mijn collectie. Ik laat daarin zien hoe workwear kan worden gedragen als bescherming, maar ook comfort kan bieden in tijden van pijn en onzekerheid. Alles in de fik, je kunt ertegen.Luc Coppens


matchboxfulloflucifers@gmail.com
@matchboxfulloflucifers‹ back to the graduates