Machiel Ouwerkerk


Vrees niet, ontdek


Waar aan anderen beperkingen worden opgelegd, bloeit de kunstenaar vanuit zijn unieke positie door middel van verbeelding.

Hij bezit een ondernemende, onderzoekende houding en een flinke dosis zelfvertrouwen. Hij neemt niets voor waar aan. Hij is maatschappijkritisch. Hij gaat uitzoeken hoe het zit. Hij vertaalt zijn eigen vorm van verbeelding naar een beeld, of ervaring.

Hij zal veel gaan experimenteren en onderzoeken door veel te maken. Hij verbeeldt, maakt en reflecteert. En luistert. Hij zal vallen, opstaan, mislukken en ontdekken.Kunst is een proces van twijfel, woede en onzekerheid. Kunst moet ademen, ruimte hebben. Kunst moet zedeloos en subversief zijn en zal opbloeien. Schone kunsten zonder morele basis zouden slechts ter verstrooiing dienen.

Ga voluit met je ontdekkingsreis, met je ideeën. Ga achter je verlangens aan. Gebruik je fascinaties. Laat je verleiden met materiaal en mogelijkheden. Geef het een identiteit. Geef ruimte een betekenis en probeer performance. Je zult nooit weten waar je eindigt maar je zult blij zijn. Dat beloof ik.


Vrees niet.

Waardeloos is goed.

Taal kan alleen kracht hebben als je het begrijpt. Uitleggen wie je bent, in woorden die niemand snapt, lijkt mij ook zinloos.Dus hup ouwe, geniet en leef!

Machiel Ouwerkerk
machielouwerkerk@outlook.com
@ouwe.mac‹ back to the graduates