Nathaly Van Mourik


Het luisterend oor

Polarisatie is iets waar we tegenwoordig allemaal mee te maken krijgen. Als ontwerper wil ik met dit onderwerp aan de slag, om een nieuw perspectief op polarisatie te creëren. Ik wil een bijdrage leveren door de behoeften van de samenleving te vertalen naar een interieurontwerp.
Naar aanleiding van mijn onderzoek heb ik geconcludeerd dat er een grote behoefte is aan communicatie. Polarisatie is niet gemakkelijk op te lossen, maar erover in gesprek gaan levert al een positieve bijdrage. Communicatie staat dan ook centraal in mijn ontwerp. Mijn paviljoen ‘Het luisterend oor’ is ontworpen om het gesprek met elkaar aan te gaan.
De grote ruimte zorgt ervoor dat mensen zichzelf comfortabel voelen en zich kwetsbaar durven op te stellen. Door de toegepaste vormgeving ontstaat er een gevoel van openheid, het is namelijk niet mogelijk om je rug te keren richting een ander. Door elkaars verhalen en ervaring te horen kan er een ander perspectief op de verschillende maatschappelijke vraagstukken ontstaan. We luisteren te weinig naar elkaar en hebben altijd onze mening al gevormd. Hier wil ik met mijn ontwerp verandering in brengen. Het is tijd dat we meer naar elkaar gaan luisteren. Met ruimte, zonder vooroordelen.Nathaly van Mourik
nathalyvanmourik@hotmail.com
@MourikDesign

‹ back to the graduates