Roos van Belle

Krassen en Kleuren

In deze serie combineer ik mijn rol als ontwerper, maker en toekomstige docent beeldende vormgeving. Hoe kan ik de fantasiewereld van kinderen vertalen naar een serie meubels?

Voor kinderen zijn vormen, kleuren en mogelijkheden oneindig. Kinderen worden niet geremd bij het bedenken van nieuwe ideeën. Dit was het uitgangspunt voor mijn serie. Door tekenworkshops te geven leerde ik hoe het is om kinderen les te geven. De verrassende resultaten van de workshops heb ik gebruikt als inspiratiebron voor mijn serie. Ik ben op zoek gegaan naar een eigen vertaling van de tekeningen die de kinderen tijdens de workshop hebben gemaakt. Daarbij heb ik gekeken naar hoe ik het spontane en karakteristieke van de tekeningen kon behouden. De krassende lijnen heb ik verwerkt in de meubels en ik heb de sprekende kleuren uit de tekeningen gebruikt. Daarnaast heb ik de materiaal experimenten van de kinderen op een tactiele manier in de meubels verwerkt.

Mijn serie bestaat uit een aantal meubels die zijn geschetst door kinderen en gemaakt voor kinderen. Zo kunnen zij meubels gebruiken die passen bij hun eigen belevingswereld.


“Een tekening helemaal uitwerken tot een eindproduct, daar ben ik trots op”

Roos van Belle
Roosvanbelle98@gmail.com
@colorful.roos‹ back to the graduates