Semmi Hamelers


Tangible

Het zelf ontwerpen van kleding zie ik als het creëren van mijn eigen wereld. In mijn ontwerpen kan ik kwijt wat ik met woorden niet kan zeggen.


WHAT –Voor mijn afstudeer collectie ‘tangible’ maak ik kledingstukken die mensen tijdens een paniekaanval kunnen helpen om tot rust te komen.


WHY – Er zijn enorm veel mensen in de wereld die kampen met een angststoornis. Een angststoornis is moeilijk te behandelen, je kan er enkel beter mee leren omgaan. Omdat ik vanuit eigen ervaringen merkte dat ik erg op zoek was naar een manier om te kalmeren tijdens een paniekaanval, ben ik gaan kijken of ik door middel van kleding veiligheid kan bieden.


HOW – Wanneer je een paniekaanval hebt slaat je hoofd op hol. Er zijn bepaalde kalmerende technieken die je helpen om terug te kijken in het huidige moment zodat je rustiger wordt. De 54321 methode is er daar één van. Bij deze methode is het de bedoeling dat je zintuigen gestimuleerd worden om de aandacht van de paniekreactie af te leiden. Tastzin is één van die zintuigen. Naast direct menselijk contact kan textiel voelen een gevoel van troost en comfort bieden. Door meerdere tactiele driedimensionale elementen te verwerken in mijn collectie wordt het zintuig voelen enorm geprikkeld, wat kan helpen bij het omgaan met een paniekaanval.

Semmi Hamelers
semmi_hamelers@hotmail.com
Instagram: @semmilorraine

‹ back to the graduates