Shanel Beumer


‘HEIR’

‘HEIR’ (erfgenaam) verbeeldt het rouwproces. In vijf verschillende fases – ontkenning, woede, depressie, leegte en acceptatie – maak ik dit emotionele proces letterlijk draagbaar.
Ik heb invloeden van klassieke rouwkledingvoorschriften, verschillende culturen en tradities gecombineerd met de vijf fases van emotie. Hieruit zijn complete outfits ontstaan. 
“HEIR” leidt iemand die rouwt naar de laatste fase om het verlies te accepteren, door de ruimte te geven aan de gevoelens die bij de verschillende fases horen. De gebruikte kleuren in mijn collectie refereren aan ieder ontwikkelingsstadium in het rouwproces en de pasvorm refereert aan de verschillende emoties. Het belangrijkste is dat het verlies goed verwerkt wordt en dat een nabestaande daar tijd voor neemt. Het rouwproces, het verdriet en het gemis dat ervaren wordt is zo zwaar omdat er veel van iemand gehouden is. Daarom heeft de emotionele rouwperiode een bizarre schoonheid die mooi en lelijk tegelijkertijd is. Ik wil die diepe liefde waarderen, uitlichten en ook vieren.
Shanel Beumer
Shanelbeumer@gmail.com
@esrashanel‹ back to the graduates