Shinne Boonstra


Juun.


Wist je dat?
Nederland jaarlijks 1,3 miljard kilo uien uitvoert. Ui is een belangrijk handelsproduct voor Zeeland. Zo'n 95% van de export loopt via Zeeuwse handelsbedrijven. Zeeland vormt dus de ruggengraat van de uienexport.

Uien worden in het Zeeuws ook wel ‘’Juun’’ genoemd. In de zomer van 2021 was er een uien overschot: er was te veel aanbod en te weinig vraag. Zeeuwse boeren leden verlies en bleven met hun uien zitten.

Om lokale boeren van hun overschot af te helpen en voedselverspilling tegen te gaan maken we bij JUUN verschillende soorten bereidingen van ui. Ambachtelijk, puur en zonder toevoegingen. Zo maken we een vernieuwend streekproduct, met een duurzame verpakking. En bieden we de consument een bewust, lokaal product.

Ik ben Shinne Boonstra, de designer van JUUN. Geboren in Zeeland. Opgeleid als kok en verder gegaan als packaging designer. Het liefst bedenk ik toffe foodconcepten om uit te werken. In dit project komen al deze kanten van mezelf terug. Dit product staat voor wat ik kan, wie ik ben en waar mijn passie ligt.
Shinne Boonstra
shinneboonstra@live.nl
@shinneboonstra


‹ back to the graduates