Soukaina Mrhouti


Tiny Story

Met mijn eindexamenproject wil ik een andere kant van mijn cultuur laten zien. Ik wil een verhaal vertellen waar mensen bij stil gaan staan. Dit heb ik gedaan door een Tiny house te ontwerpen. Door te experimenteren met ambacht onderzocht ik de waarden en verhalen waar mijn ontwerp op gebaseerd is. Ik deed dat door met klei te werken en het maakproces van begin tot eind zelf mee te maken. Van het schilderen van de details tot het aanbrengen van de glanslak. 

Het maakproces van een Marokkaanse tegel of gedecoreerd servies is traditioneel en complex. Veel mensen weten dit niet en missen zodoende veel van het achterliggende verhaal.Door dit thema te combineren met mijn Tiny house ontwerp neem ik mensen mee in een unieke ervaring. Een Tiny house is knus en wordt meteen als comfortabel ervaren. Dit is ook de reden waarom ik deze vorm heb gekozen voor mijn concept. Ook vind ik de reële ervaring belangrijk. Voor mijn presentatie heb ik daarom gebruik gemaakt van de zintuigen die geprikkeld worden.
Denk aan het ruiken van de wierook, het voelen van de tegels en materialen en het kijken naar visualisaties. Op deze manier bezorg ik mensen een ervaring. En vertel ik met dit interieurontwerp het verhaal waar het bij mij om draait.Soukaina Mrhouti
mrhouti@outlook.com
@_sm.interiors_

‹ back to the graduates