Tanita de Waal


Digital Doubles 


In mijn werk ben ik gefascineerd door zowel de belofte als de dreiging van technologische vooruitgang en wil ik een visie vertegenwoordigen die (digitale) identiteit in de nabije toekomst bevraagt. Ik stel vragen en wil de dialoog aangaan. Bij die dialoog gebruik ik mode als communicatiemiddel.

Binnen de metaverse stellen we onze eigen virtuele identiteit samen: wie zullen/willen we zijn als we alles kunnen zijn? De belofte van de metaverse is dat je kunt zijn wie je wilt zijn, niet gehinderd door het menselijk fysiek, zwaartekracht, omgeving, verwachtingen of economische beperkingen.
Maar dat is een loze belofte. De waarheid is dat de manier waarop we onze identiteit uitdrukken in een virtuele omgeving eigenlijk bedrog is. Het is een ingewikkelde vraag vermomd als een grappig spelletje.

Ik geloof in een digitale vormgeving waarin we veel nauwkeuriger worden weergegeven, Waar de Metaverse nu meer aanvoelt als een spel om onszelf te transformeren, zie ik meer potentie in een toekomst waar dit zal gaan veranderen in het creëren van een authentieke digitale dubbelganger.

Digital Double is een digital-only collectie waarin we niet streven naar alternativiteit, of surrealisme maar binnen de Metaverse juist een mentaliteit aanmoedigen van herkenbaarheid en tevreden zijn met wie je bent. Het herdefiniëren en vieren van het normale en authentieke, dat is mijn digitale uitdaging.Tanita de Waal
apovstudios@gmail.com
@apov.studios // @tanitadewaal‹ back to the graduates