Tess Wieringa


A sense away from home


Herken je dit? Je hebt net een fijne vakantie achter de rug. Relaxen op het strand of je hebt juist actief nieuwe avonturen beleefd. Je voelt je goed, want reizen maakt immers gelukkig. En weer thuiskomen is ook altijd fijn, totdat ... de wekker ‘s morgens gaat. De dagelijkse routine begint weer. Waar was dat heerlijke vakantiegevoel ook alweer gebleven?
Dit gevoel herkende ik ook, vooral de afgelopen tijd toen reizen niet meer kon. Je moet het dan vooral hebben van je herinneringen. Tijdens mijn onderzoek kwam ik op geur in relatie tot herinneringen. Velen van ons hebben ervaringen gehad waarbij een bepaalde geur - misschien versgebakken koekjes of de zoute strandlucht - onze hersenen overspoelt met herinneringen aan een gebeurtenis of locatie. Misschien wel aan een herinnering die je was vergeten. De geur brengt jou weer terug naar die plek.

Dit onderwerp is voor mij belangrijk omdat ik vind dat we dat geluk dat we beleven tijdens de vakantie wat vaker in ons dagelijks leven mogen ervaren. Ik wilde een toegankelijk product creëren en daarom heb ik gekozen voor kaarsen. De kaarsen hebben de vorm van de geuren die ze aannemen. De kaarsen zijn bedoeld om mensen rust en een gelukkig gevoel te geven. De kaarsen zijn een verzameling van geuren die jou terugbrengen naar je fijnste vakantie herinneringen. De geuren zijn gepersonaliseerd op jouw ervaring in het land van bestemming. De verpakking en alles eromheen voelt persoonlijk, warm en vrolijk.

Tess Wieringa
tesswieringa@gmail.nl
@illustrationsbytess


‹ back to the graduates