Xavier van Loo


Het dak op

Een woning vinden in deze tijden is bijna onmogelijk geworden door de hoge prijzen en problematische beschikbaarheid. Dit geldt voor starters en mensen met weinig inkomen. Maar er is nog een doelgroep die in dit verhaal vaak wordt vergeten. En dat zijn de ouderen.
De meeste ouderen wonen in grote onhandige woningen waar er juist te veel ruimte is. Dit kan ook een reden zijn voor eenzaamheid, wat helaas veel voorkomt. Ik wil hiervoor een oplossing bieden door middel van het optoppen van woningen in Rotterdam. Door gelijkvloerse schakelwoningen voor ouderen op het dak te plaatsen wil ik ervoor zorgen dat het isolement van sommige ouderen in hun te grote huizen wordt doorbroken.


Ik heb onderzoek gedaan naar het woningtekort en of optoppen de oplossing is. Ik kwam tot de conclusie dat daar verschillend over gedacht wordt, en dat er verschillende behoeftes zijn. Dat is de reden waarom ik schakelwoningen wil introduceren. Het schakelen kan je gebruiken voor het personaliseren van de woning. De afmetingen van de woningen zijn variabel, net als de voorzieningen.


Xavier van Loo
Xvanloo077@gmail.com
@xavier_078_

‹ back to the graduates