Aimee
van HoornRedefine the culture,

Rebuild the world. De bio-industrie draagt veel problemen met zich mee. Het leidt tot dierenleed en opwarming van de aarde. Dit zijn de gevolgen van de huidige manier van het consumeren van dierlijke producten. Dit is natuurlijk niet onbekend, maar er wordt nog steeds onvoldoende aan gedaan. De urgentie die is ontstaan om de planeet, de mensen en de dieren die daarop leven te redden schreeuwt om actie. De consumptie van dierlijke producten moet minder worden. Maar er zijn ook veel culturele gewoontes die verbonden zijn met consumeren van dierlijke producten. In mijn project wil ik daar de aandacht op vestigen, en een verandering teweegbrengen.


Mijn project ‘Redefine the culture - Rebuild the world’ is een korte film die de toeschouwers uitdaagt om uit hun eigen patroon rond het consumeren van dierlijke producten te doorbreken door hun gedrag te herkennen. Door middel van herkenbare reclames over dierlijke producten laat ik de toeschouwer zien in welk patroon we vastzitten. Door ze daarna te confronteren met beelden uit de bio-industrie zien ze wat er schuilgaat achter die reclames, en dus ook achter hun eigen gewoontes. Als laatste laat ik een mogelijke oplossing zien door een alternatief te bieden zonder dierlijke producten. Hiermee laat ik zien dat het ook anders kan. Rond het beeldscherm, waar de video op wordt afgespeeld, zien we planten verwelken. Deze planten staan symbool voor de natuur die blijft afnemen hoe langer we de huidige manier van consumeren voortzetten.


Deze verandering kan pas beginnen als we beseffen hoe hard het nodig is. Uiteindelijk is het belangrijkste dat we allemaal blijven streven naar een mooie toekomst voor iedereen. Voor mens, en dier. Zonder leed maar wel met cultuur. Alleen dan anders ingevuld.                 


Contact
aimeevanhoorn@gmail.com
instagram: @aimeevhrn