Anne-Marchien
van CampenEarth tiles

Haal de aarde in huisIk lig stil, heel stil. Ik adem maar ik weet niet of iemand dat merkt. Heel rustig zuiver ik met mijn adem alles om mij heen, in en uit. Ik omring je met mijn kracht.


De mens lijkt zich in deze tijd losgezongen te hebben van zijn natuurlijke omgeving. Juist dit gegeven is voor mij als ontwerper fascinerend; de relatie tussen de mens en de natuur. Filosofen zo

als Mathhijs Schouten, Roman Krznaric en Charles Eisenstein bieden een nieuw wereldperspectief waarbij wij als mensen ons opnieuw verbinden met de natuur.-De ontwerpvraag: “Hoe kan ik producten ontwerpen waarbij het product, dat bedoeld is voor de mens, een gelijkwaardige relatie heeft met de natuur?” is dan ook het vertrekpunt geweest van mijn ontwerpproces. Mijn eindwerk is een tegel van leem. Leem is een prachtig materiaal met veel verschillende kwaliteiten voor de mens en de natuur.


Earth tiles hebben natuurlijke aardetinten en patronen met reliëf en geometrische vormen. Ze kunnen in verschillende composities worden gelegd. Met het gebruiken van leem in onze woonomgeving halen we letterlijk aarde in huis. Hiermee kan de mens zich weer omhullen met de kracht van de natuur.

Leem is een prachtig materiaal met veel verschillende kwaliteiten voor de mens en de natuurContact

Naam: Anne-Marchien van Campen
E-mail: Anne@indietree.nl