Charlotte
KuilboerAntitude: tegen eenzaamheid 


Soms heb je als mens een eenzaam moment, het lijkt alsof je er alleen voor staat, dat er niemand aan je denkt. Vooral het afgelopen jaar hebben veel mensen eenzame momenten ervaren door de isolatie tijdens de corona pandemie. Maar eenzaamheid wordt ook los van de pandemie veel vaker ervaren in onze maatschappij. Eenzaamheid is vaak niet zichtbaar, maar dat betekent niet dat het er niet is.


Antitude is ontstaan met als doel de eenzaamheid te helpen verdrijven.

Het is bewezen dat eenzaamheid wordt verminderd door warmte, en dat is de reden dat ik Antitude ben gaan ontwikkelen. Wanneer je een eenzaam moment ervaart, kun je de deken om je heen slaan waardoor je warm wordt. Naast warm zijn de dekens ook tactiel, en aaibaar. Door de combinatie van warmte en aaibaarheid wordt een optimaal resultaat bereikt.

Ik ben de dekens gaan maken om eenzaamheid te verminderen en bestrijden, maar ze hebben mij ook geholpen tijdens de pandemie. De dekens waren nog volop in ontwikkeling en het werken met de materialen hielp meteen al met het verminderen van mijn eigen eenzame momenten.

Door die ervaring weet ik zeker dat mijn dekens anderen ook kunnen helpen.Contact

cwkuilboer@gmail.com
charlottekuilboer.myportfolio.com