Charlotte
Sedee


VROUW


Bekijken en bekeken worden

VROUW is een fotoserie en conversation piece, bedoeld om ons vrouwen bewust te maken van het groepsgedrag naar elkaar toe. Iedereen is wel ergens onzeker over, wat onderling nog eens extra versterk wordt door kritiek en geroddel. Deze serie is een conceptuele weergave van ons gedrag.

Met mijn werk breng ik vaak maatschappelijke problemen onder de aandacht. Zo hoop ik met mijn onderzoek mensen te helpen en de wereld een stukje beter en mooier te maken. Met dit project heb ik me gefocust op de jonge vrouw tussen de 18 -25 jaar. Ze zijn in de bloei van hun leven, maar kunnen toch erg onzeker zijn.

Ik wil meer aandacht vragen voor negatiefgroepsgedrag. Op deze manier hoop ik vrouwen er bewuster van te maken wat negatiefgroepsgedrag met iemand doet. De reden dat vrouwen elkaar zo behandelen is jaloezie, onzekerheid en angst om je kwetsbaar op te stellen naar een ander.

Ik vergeleek mezelf ook te veel met andere vrouwen. Dit project heeft mij een andere kijk op het leven gegeven. Op social media en in magazines zien we ideaalbeelden waar we nooit aan kunnen voldoen, want ze zijn eigenlijk altijd technisch bewerkt. Dus waarom zou je je verbloemen en je onzeker voelen als de ideale plaatjes bewerkt zijn? Iedere vrouw is slim, sterk, mooi en strijdbaar om het elke dag te maken in het leven. Durf je kwetsbaar op te stellen en geef elkaar complimenten. Niet alleen over ons uiterlijk, maar benoem het ook als iemand slim, sterk of moedig is.

“In kwetsbaarheid ligt onze kracht.”