Eline
Sturm


moesKapot en gekaderd. Gekaderd en geboeid, om je de rest van het bestaan te vergeten, dat je er was. Al rafelend val je uit elkaar. Ik kijk hoe je rollend en knopent je bestaan wilt behouden. Hoe je als een vlucht in het duister bent en ik me zacht, stug, maar teder aan je vastklampt. Omdat ik wil dat je bestaat. Ik rol en knoop je bestaan en probeer het rafelen tegen te gaan. Ik verloor je, zoek je opnieuw, onder de zon, in het hoge gras, dan voel ik dat je rafelt, ik rol en knoop je, telkens weer opnieuw.

Fantasie is erg belangrijk. Ik heb tijdens mijn stage bij Iwaz ondervonden dat kinderen de fantasie soms al vroeg verliezen, terwijl fantasie juist zo belangrijk is voor de ontwikkeling van mensen. Fantasie mag niet kapot.

In mijn film laat ik zien hoezeer ik nu gefascineerd ben door natuur. Natuur is voor mij een bron van verbeelding en ik creëer dezelfde situatie als vroeger. Het pak staat symbool voor mijn knuffel Moes, die altijd mijn schatten bewaarde, en mijn grootste schat, mijn fantasie.