Geneitha
Maduro


Kephalē


Door mijn fascinatie voor hoofddoeken en headwraps ben ik op zoek gegaan naar meerdere functies en betekenissen van hoofddeksels. Net als je haar, verandert de manier waarop je je hoofddoek knoopt, hoe je eruitziet en voelt. Als ik mijn headwrap draag, geeft het mij een koninklijk gevoel. Ook heb ik prestatiedruk onder jongeren onderzocht omdat ik er zelf mee worstel. Drie functies waar ik me op gefocust heb, zijn rijkdom, esthetische toevoeging en ethnische identiteit.

Rijkdom betekent voor mij een gevoel van vrijheid en dit ervaar ik door stressvermindering. Esthetische toevoeging is in de schoonheid van het ongebruikelijke, het is iets zeldzaams waardoor het in mijn ogen meer waarde heeft.

Kephalē betekent het hoofd en is synoniem voor de mens. Mijn Kephalē collectie heeft als intentie de drager te herinneren van zijn sterke kanten en kwaliteiten waar hij op moet vertrouwen. In deze collectie heb ik verschillende elementen uit (Christelijk) schilderkunst, ‘head binding’ en origami gecombineerd en daar symbolische waarde aan toegevoegd. Ik heb papier gebruikt om de collectie te maken omdat ik het contrast tussen de zwaarte van het hoofd en het lichte gewicht van het papier intrigerend vind.