Heleen
SweerePull overDaar staat het dan, een frame zo sterk als staal.  Met een warme trui, die de helft van het frame bedekt. De trui is niet gebreid, maar geweven. Door gebruik te maken van de plooitechniek, kunnen tientallen mouwen gemaakt worden. Zonder die mouwen zou jij niet kunnen zitten. De mouwen omhullen de dragers; tientallen metalen strips die jou ondersteunen wanneer je plaatsneemt. De trui verwarmt de aanraking tussen jou en het frame. Door de samenwerking tussen de dragers en de mouwen van de trui, worden verticale ‘kabels’ gevormd. Een duidelijk driedimensionaal effect.

Vaak worden stoelen bekleed met meerdere lappen stof. Uren wordt er gewerkt aan het stofferen van een stoel. Duizenden nietjes worden door de stof in het houten frame geschoten. Wanneer de stof versleten of vies is, wordt de stoel weggegooid of weer opnieuw gestoffeerd. Daardoor wordt er veel afval geproduceerd. Dit moet ook anders kunnen. Een afneembare stof die wanneer dat nodig is gewassen en gewisseld kan worden is een oplossing.

‘Pull over’ is een stoel met afneembare bekleding. Zodat je het textiel kunt wassen, of kun wisselen met een andere kleurstelling. Het is een simpele en snelle manier om een stoel te stofferen. Zonder extra manuren en bevestigingsmateriaal biedt de ‘Pull over’ je een duurzame keuze.
Contact
Naam: Heleen Sweere
Instagram: Totaal Heleen
Website: https://heleentotaal.wixsite.com/heleen