Iris
PrinsConsuelo y MemoriaAls mijn tweelingzusje niet was overleden bij haar geboorte had ik nu niet hier gezeten met mijn interesse in dood en rouw.

Als mijn vader niet had medegedeeld dat hij na zijn overlijden zijn lichaam ter beschikking stelt aan de wetenschap dan had ik dit conversation piece niet gemaakt.

Fascinerend als ik terugkijk hoe gebeurtenissen me naar dit moment hebben geleid!  

“Consuelo y Memoria” heeft twee kanten.

Enerzijds omhelst het de drager en geeft daardoor troost. En wanneer de drager de schubben aanraakt worden herinneringen aan de overledene opgeroepen.

Anderzijds is het een conversation piece dat opening geeft voor gesprekken over rouw en herinneringen aan de overledene. Tevens geeft het ook een opening voor gesprekken over de verschillende standpunten die men kan hebben over lichaamsdonatie.

Dit conversation piece is mijn eerste stap in de richting die ik erg belangrijk vind: iets maken dat anderen helpt in hun proces van rouw.

Én te helpen het taboe van spreken over rouw en/of lichaamsdonatie te verminderen. Door eerst over mijn product met elkaar te praten kan de schroom afnemen en is er de mogelijkheid tot een meelevend gesprek.

Fascinerend om te bedenken dat mijn product een moment in iemands leven kan markeren. Door te beseffen hoeveel “Consuelo y Memoria” kan betekenen en bewerkstelligen.Contact
Instagram: inp.design
Iris.n.prins@gmail.com