Jing
Lin


VERTROUWEN
 

‘Vertrouwen’


Waarom:

Omdat ik het jammer vind dat mensen elkaar nu minder vertrouwen. Veel jongeren maken vrienden op internet maar zijn in de echte wereld bang om af te spreken. Veel ouders zonderen zich af van hun kinderen en besteden hun tijd aan werken en computers. Door de ontwikkeling van technologie denk ik dat de intieme relaties tussen mensen minder zijn geworden. Ik verlang naar echte vertrouwensrelaties, zoals die bestaan tussen broers en zussen, tussen ouders en kinderen en tussen vrienden. Ik had graag een broer of zus willen hebben om met hen een vertrouwensband op te bouwen. Dan kunnen we met elkaar praten over van alles en elkaar helpen als dat nodig is. Je weet dan dat er altijd iemand voor jou is. Iemand bij wie je je veilig en geliefd voelt.


Hoe:

Mijn bedoeling is dat de mensen op hun eigen manier naar mijn werk kunnen kijken. Je kunt in mijn ontwerp een vorm van een mens zien maar niet zo direct. Iedereen die naar mijn werk kijkt, heeft er zijn eigen associaties bij. Misschien zie je mensen waar je om geeft, misschien mensen die je haat; het is aan jou om te beslissen wat voor soort beelden je in je hoofd wilt zien.Tekening:


‘Mijn schaduw’   15x 25 cm


In deze tekening verscheen mijn geest als een menselijke schaduw. Ik ben het enige kind in het gezin. Ik verlang al sinds mijn jeugd naar iemand die bij mij opgroeit. Deze tekening verbeeldt mijn onzichtbare broer en zus, en mijzelf als schaduw. Omdat onze schaduwen altijd bij ons blijven.