Koen
BoersmaEen nieuwe draai
‘Een nieuwe draai’ is een productserie die wordt gemaakt door het houtdraai ambacht op een vernieuwende manier in te zetten. Zo ontstaan er meubelstukken met een moderne en unieke esthetiek.

Over het algemeen worden bij deze toepassing (rechthoekige) houtblokken op een draaibank gezet, waar ze in een ronde vorm worden gedraaid. Bij het maken van deze serie heb ik gebruik gemaakt van de rechthoekige vorm van het beginstuk, en zijn vanuit deze vorm patronen ontwikkeld.Mijn liefde voor het steeds minder toegepaste houtdraaien heeft deze serie geschapen. De gereedschappen die traditioneel bij houtdraaien worden gebruikt, hebben de uiteenlopende patronen geïnspireerd. Ik pas deze toe op vormen die variëren in grootte en lengte. Door bij ieder stuk een andere ratio van het hout en zijn natuurlijke patronen van de jaarringen bloot te leggen ontstaat een bijzonder productfamilie. Het gebruikte ambacht brengt de serie samen, terwijl ieder stuk op zichzelf ook een eigen karakter bezit.

De patronen op de rechte, zwarte vlakke kanten van de objecten, lopen over in de zachte, ronde vormen van het weggedraaide hout. Een samenvloeiing van de handtekening van de ontwerper, en de natuurlijke schoonheid van het hout zelf.Contact
Naam: Koen Boersma
Tel: 06-10094562
Email: info@studiokobo.com
Instagram: koen.boersma
Website: www.studiokobo.com