Lisa
van den HuddingSlow down120 T-shirts, 40 spijkerbroeken, 25 jassen en 30 paar schoenen..

Dat is wat ik aantrof in mijn kledingkast. Ja, ze hebben allemaal verschillende vormen en kleuren maar toch had ik een kast vol kleren en niets om aan te trekken.

Wanneer je dit leest, vraag je dan eens af hoe jouw kledingkast eruitziet. Hoeveel t-shirts heb je, hoeveel broeken en hoeveel paar schoenen? Velen van ons kopen fast fashion, veel kledingstukken voor weinig geld. We zijn gewend geraakt aan de goedkope prijzen en snelheid waarmee de trends zich ontwikkelen.

Maar is dat wel normaal? Wat nou als ik zeg dat het meisje dat jouw rok maakt niet wordt betaald. Kun je dan nog wel zeggen dat het een mooi product is? Wat nou als ik je vertel dat mensen wonen op enorme textiel bergen, omdat wij zoveel consumeren. Kun je dan nog wel zeggen dat het een mooi product is? Wat je spiegel ook laat zien of hoe stijlvol je er vandaag ook uitziet, je kunt niet beweren dat die kast vol kleren mooi is. Het enige wat je kunt zeggen is… slow down.
Met mijn merk Slow Down wil ik me richten op het hergebruik van gebruikte stoffen. Door het over consumeren wordt er veel kleding weggegooid wat grote gevolgen heeft voor het milieu en voor de gezondheid van mensen in Afrika. Weg hoeft niet weg te zijn. Slow Down is een merk dat vooral bij jonge meiden op een creatieve manier bewustwording wil creëren. Het opnieuw vormgeven van kleding vormt het concept van het merk. Slow Down verkoopt denim jasjes gemaakt van up-cycled materiaal die je zelf kan customizen waardoor je kan blijven veranderen. Ik geloof erin dat we de creativiteit van onszelf naar boven moeten halen om een beleving te creëren hiermee krijgt een kledingstuk emotionele waarde, en zonde is om weg te gooien!
Slow Down is een merk dat vooral bij jonge meiden op een creatieve manier bewustwording wil creëren


Contact

Naam: Lisa van den Hudding
E-mail: Lisa_vd@live.nl
Instagram: @llisahudding