Mara
OverVÄRDEFULLA?
Värdefulla is Zweeds voor waardevol.

Het bevragen en inzien van de waarde van reststoffen staat in dit project centraal. Nog nooit is het zo belangrijk geweest dat we met z’n allen kijken naar hoe we meer kunnen hergebruiken.
Met deze collectie en werkwijze daag ik bedrijven uit om mee te doen. Wie durft? Wie durft creatief aan de slag te gaan met reststoffen? Niet eenmalig, maar het echt als manier van produceren inzetten. Gooi materiaal niet weg omdat het niet meer verkoopbaar is. Probeer eens met een frisse blik te kijken naar de stof, en máák het verkoopbaar.


     .   

 

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we niet alleen pretenderen het juiste te doen, maar het juiste in ons voordeel gebruiken? Nog nooit is het zo belangrijk geweest dat juist wij, vanuit de mode wereld, ons beste beentje voor zetten en de stap maken naar concrete alternatieven.


Je ziet hier een collectie die is gemaakt van reststoffen van IKEA. Vandaar de Zweedse naam. Aan de ene kant zie je kleding. Kijk naar wat voor prachtige creaties er kunnen ontstaan uit stoffen die al afgeschreven waren. Daarnaast zie je een collectie van tassen. Deze tassen dienen als voorbeeld om te laten zien dat je met je eigen reststoffen wel degelijk iets kunt produceren wat verkoopbaar is.


Kijk eens opnieuw. Zie jij de waarde? Is het värdefulla?


Contact
Email: mara.over8@gmail.com
Instagram: @o.v.e.r_h.e.r.e