Renuskha
Harkhoe


The woman warrior spirit


Wat
Mijn collectie gaat over de sterke vrouw. Ik ben gefascineerd door de sterke vrouw in de Viking cultuur. Zij heeft een gelijkwaardige positie als huisvrouw, moeder, leider en is een echte krijger. De Viking vrouw is een vechter die veel verantwoordelijkheden en kennis heeft. Vergeleken met vrouwen uit andere landen in die tijd is de Viking vrouw modern.

Waarom
Vrouwen worden gezien als objecten, versieringen of een noodzaak, maar zelden als een vechtend wezen of een mens met prestaties en triomfen. De hedendaagse vrouw is een moderne viking vrouw, omdat zij zich kan aanpassen in elke situatie. Ze is sterk,strijdlustig en vrouwelijk tegelijk.

Hoe
Door het uiterlijk en het verhaal van de viking vrouw om te zetten in een brutale collectie voor hedendaagse sterke vrouwen. Yggdrasil, de wereldboom die verwijst naar de felle levenskracht en de weg naar het hogere, vormt hiervoor de inspiratie. De belangrijkste betekenissen uit Yggdrasil zie je terug in mijn collectie. Door zachte en harde stoffen te combineren breng ik twee werelden bij elkaar die zo een mooi contrast vormen.