Senne lize
 Hermesdorfmy new Folklore
Tijdens de zoektocht naar mijn eigen stijl ontdekte ik dat ik mij verbonden voel met een groep vrouwen die zich Boheems en folkloristisch kleedt, net als ikzelf. Veel van deze vrouwen dragen vintage kleding. Op instagram vond ik de bevestiging dat ik de liefde voor folkloristische, bohemian vintage met andere vrouwen deel.

Bij folklore staat verbondenheid en het ‘wij-gevoel’ centraal. Met een visueel manifest toon ik aan dat de verbintenis via een online omgeving een nieuwe vorm van folklore is waarbij je niet verbonden hoeft te zijn aan een streek of cultuur. Met een fotoreportage, en interviews met vier vrouwen die elk apart zijn vastgelegd vertel ik hun verhaal.
              Tijdens mijn project ontdekte ik dat ik niet meer de behoefte voel om ergens bij te horen. Ik hoor bij mijzelf, ik ben mijn eigen commune. Deze conclusie vertaal ik door een analoge fotoreportage in editorial stijl waarbij ik bewust geen inspiratie uit Instagram haalde. Oude boeken en spullen uit mijn familie zijn mijn inspiratie. ‘Erbij horen’ is een onderdeel van de zoektocht naar je stijl, maar het ondervinden dat je bij jezelf hoort geeft een bevrijdend en onafhankelijk gevoel. Een gevoel dat bijdraagt aan de ontwikkeling van iedere vrouw.


Fotografie visual manifest: Senne Lize Hermesdorf
Fotografie editorial: Britt Hecker

               

Contact:


Instagram: @sennelize
sennehermesdorf@gmail.com
tel: 06 37 46 81 07