Timo
SchipperF*CK FAST FASHION

WAARSCHUWING* dit document bevat scheldwoorden.

Fast fashion sloopt onze planeet. Het veroorzaakt onder andere verspilling, vervuiling, moderne slavernij en overconsumptie. Arbeidsomstandigheden en het klimaat hebben ernstig te lijden om ervoor te zorgen dat kleding veel te goedkoop in de winkels komt te liggen. Daarom f*ck fast fashion.


Volgens het christelijke geloof is overconsumptie één van de zeven hoofdzonden. Gluttony oftewel ‘vraatzucht’ wordt vergeleken met het leven van een varken. Varkens eten namelijk door tot ze erbij neervallen. Ik zie hierin een passende vergelijking met de hedendaagse fashion trends. Er wordt kleding gekocht alsof het eten is. Je gebruikt het en na één seizoen wordt het weer weggegooid
Daarom zijn er tijdens het maken van deze collectie geen nieuwe producten of materialen gebruikt. Mijn collectie is antifashion, die tegen de stroom in beweegt. De collectie is gemaakt van uitsluitend tweedehands kleding. Waarom zouden we nieuwe kleding kopen als er meer dan genoeg textiel in de wereld is om opnieuw te gebruiken?

Om het dragen van duurzame kleding te stimuleren is deze collectie niet bedoeld voor één bepaald lichaamstype. De collectie staat open voor eigen interpretatie, en om gedragen te worden door iedereen die zich ertoe aangetrokken voelt. Dus denk aan de f*cking planeet waar wij met zijn allen op leven en ga bewuster om met wat voor kleding je koopt.
Contact
Naam: Timo Schipper
Email: contact@oblivion.eu
Instagram: @t1m7s
Website: obliviondesign.eu