Veerle
Schoonderbeek‘Sun’ LutionMijn fascinatie voor de schoonheid van licht ontstond al op jonge leeftijd. Ik kon uren spelen met schaduwwerking en kon verbaasd zijn over de regenboog die ontstond door de waterdruppels uit de tuinslang. Maar licht is meer dan alleen schoonheid.


Natuurlijk licht is een vast begrip dat elke dag terugkomt. Hier zijn we ons alleen niet altijd zo bewust van. De zon is de basisbehoefte op de aarde, zonder zonlicht zou het leven geen kans hebben. Licht heeft zoveel voordelen voor de mens, de aarde en de leefomgeving. Te veel om op te noemen, eigenlijk.
Vanuit mijn fascinatie ben ik voor mijn eindproject gaan onderzoeken hoe natuurlijk licht een ruimte, en de mens in die ruimte, kan beïnvloeden. Door licht op de juiste manier te gebruiken en aan te laten sluiten bij de functie van de ruimte, kan licht een extra toevoeging zijn voor het interieur en de gebruiker. Ik heb ruimtes met drie verschillende functies bekeken en onderzocht in welke lichtomstandigheden deze het beste kunnen worden benut. Slapen, studeren en ontspannen.

Ik heb een vast systeem ontworpen waarin je verschillende panelen kunt (ver)schuiven. Bij alle drie de functies horen één of meerdere panelen. Door middel van deze panelen kan het licht worden gefilterd of juist worden gedempt. De panelen zijn niet alleen functioneel maar ook een verfijnde toevoeging aan de ruimte.Met mijn ontwerp breng ik de functionele kant en de esthetische kant van licht samen.


Contact
Naam: Veerle Schoonderbeek
Email: veerle-neeltje@hotmail.com